Canopic

Canopic

1900-1925

White Star Line logo

Galleri

Canopic
Canopic
Canopic
Canopic forlader Genoa

Oprindeligt var Canopic lagt som Commonwealth under Dominion Line og var service med andre Dominion linere som New England, Mayflower og Columbus. I 1902, hvor Dominion Line blandt andre blev overtaget af det amerikanske syndikat IMM med J. Pierpont Morgan som ejer (se IMM, og Republic (II) (1903)) overtog White Star Line disse skibe, der blev omdøbt til Romanic, Cretic og Republic.

Da White Star overtog Canopic i 1903, blev hun sat ind på ruten Boston - Middelhavet, sammen med hendes tidligere Dominion Linere, Romanic, Cretic og Republic.

Udadtil så Canopic ud som mange af tidens skibe, der kom fra Harland & Wolff værftet i Belfast, men til forskel fra Cretic og Republic havde hun kun to master. Broen sad bag masten, men ikke på en såkaldt ø, som så mange andre, f.eks. Baltic og Adriatic. Hun var 181 meter lang (594 fod) og var kun 18 meter bred (59 fod). Hun var noteret til at være på 12.097 bruttoton. Hun var udstyret med to skruer der blev drevet af tregangs ekspansions maskiner, som kunne presse hende op på en top fart på 16 knob.

Som alle White Star linere, skulle Canopic være sat luksuøst op og være primært passager præget. Der var kun plads til 275 1. klasses passagerer, 232 2. klasses og hele 770 3. klasses passagerer.

Canopic blev solgt til ophugning i oktober 1925 til Thomas W. Ward.